Pôvodne som chcela robiť cibuľovú polievku podľa iného receptu, ale akosi som si ho nezapamätala dobre a tak sa to viezlo... vymýšľala som a vznikla
takáto polievka. Ale všetkým chutila. Dokonca bola aj
otázka, prečo som túto polievku doteraz nevarila? :-))) No tak sa
nechajte inšpirovať a možno vymyslíte aj vy zasa inú:))
Čo na to:
1- 2 veľké cibule
1 mrkva
2 PL masla
trocha oliv. oleja
2 čL kryšt. cukru
2 PL hladkej múky
mčk
soľ
bujónkocka (ja som dala 1,5 )
tymián
2 PL šľahačky
malé slané krekry ako vložka do polievky
Ako na to:
Polovicu cibule pokrájame nadrobno, druhú polovicu na polkolieska, mrkvu
postrúhame na hrubšom slzičkovom strúhadle. V hrnci rozpustíme maslo a
prihodíme cibuľu, chvíľu ju posmažíme a pridáme mrkvu. Restujeme pár
minút, pridáme trocha soli, tymián, mčk a pridáme hladkú múku a trocha
oleja. Stále miešame, aby sa múka nepripálila... stačí minúta a odložíme
nabok. V malej rajnici alebo panvici skaramelizujeme cukor a zalejeme
trochou vody (asi 1 - 1,5 dl) a karamel necháme rozpustiť. Potom ho
vylejeme na cibuľu, dáme späť na oheň a pridáme horúcu vodu ( 1,5 l),
dobre rozmiešame a privedieme do varu. Vhodíme bujónkocky (ja dávam
Knorr) a povaríme asi 12 - 15 minút. Minútu pred dokončením pridáme 2
lyžice šľahačkovej smotany (alebo 3 PL smotany na varenie). Pri podávaní
vložíme do polievky malé krekry.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára