streda 28. januára 2015

Treska pečená na slanine s cibuľou a parenicou

     Mali sme velikánsku chuť na ryby. Od Vianoc sme žiadne nemali a teraz nás tá chuť prepadla. Asi aj preto, že na návšteve Laurinkinho blogu ma oslavil jej krásny recept na pečené pstruhy. Chcela som ich urobiť. No práve mali na ne akúsi akciu, tak ich vôbec nemali. Vidíte tú "logiku veci"? 
Kiež by radšej nemávali akcie, aby človek mohol v obchode nakúpiť to, čo potrebuje. Ale skôr by to malo byť tak, že keď dávajú tovar do akcií, mali by ho mať dostatok... či nie? 
Mám pocit, že v tejto krajine bude musieť ešte veľa vody pretiecť korytami riek, kým to tu bude normálne. Týka sa to života bežných ľudí, týka sa to politiky (tej asi najviac) a vlastne.. "stuj noho posvátná , kamkoliv kráčíš"...radšej sa dobre dívaj, lebo nevieš, do čoho tu stúpiš!
Predajne rýb sú u nás čosi neznáme, takže nemáme, nemáme. Tak som kúpila mrazenú rybu, lebo som nemienila obiehať super a hyper kšefty. 

 Čo na to:

pláty tresky
soľ
mleté čierne korenie
chilli
citrón
1 PL oleja
1 stredná cibuľa
2 strúčiky cesnaku
zopár plátkov oravskej slaninky
údená parenica Liptov
zelené vňaťky (rôzne, bazalka, cibuľová vňať, cesnak medvedí ap.)

Ako na to:

Rozmrazené pláty tresky opláchneme a osušíme papierovou utierkou. Pláty pokvapkáme citrónom po obidvoch stranách, osolíme, okoreníme mčk a chilli a necháme chvíľu stáť.
Slaninu, cibuľu a cesnak pokrájame na plátky. Rozhodíme ich na dno plechu a na túto výstielku poukladáme ryby. Zhora posypeme vňaťkami, prípadne časťou cibule a kúskami slaninky. Môžeme pokropiť olejom.
Plech zakryjeme alobalom a vložíme do rúry na 25 min pri 200°C. 
Po 25 minútach rozhodíme na povrch rybacích filetov na kocky rozkrájanú parenicu a dáme ešte na 5 -10 minút do rúry zapiecť. 
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.


Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...