štvrtok 22. januára 2015

Kotleta plnená kuracou pečeňou


    Na druhý deň môžeme naložené kotlety naplniť kuracou pečeňou, pravdaže v prípade, že nie ste jej odporcovia. Moje obidve dcérky ju rady nemajú, takže pečienkou ich plním len pre muža a pre mňa. Kočky mali náplň z dusenej zeleniny.

  Čo na to:

bravčové kotlety vykostené ( podľa počtu osôb)

soľ
horčica
čierne korenie mleté
korenie "zmes na stejk"
sušená bazalka
čerstvá bazalka
olej (repkový, olivový)
trocha hladkej múky
vývar (alebo kocka)
kúsok masla
strúčik cesnaku

na restovanú pečeň:
kuracia pečeň (na 1 porciu 1 kuracia pečeň)
cibuľa
strúčik cesnaku
trocha mletej rasce
majoránka
údená červená paprika
trocha chilli
1 KL hlad. múky
soľ

rukolový šalát:
rukolové lístky
červené reďkovky
granátové jablko
citrón
trstinový cukor

 Ako na to: 

    Najprv pripravíme prílohu a náplň do kotliet. Aj to je v podstate rýchla záležitosť. 
Pečienky opláchneme, očistíme a pokrájame na menšie kúsky. 
V panvici na oleji orestujeme cibuľu pokrájanú nadrobno, vložíme pečienky a zo všetkých strán ju orestujeme. Pridáme rascu, papriku, chilli, kto chce, pridá aj čierne korenie. Podlejeme troškou vody, zakryjeme pokrievkou a chvíľku dusíme... cca 6 - 7 min. Pripravíme si minizátrepku ( 1/2 dl vody a 1 čL hladkej múky) ktorú vlejeme k pečienke, chvíľu povaríme a môžeme trocha zriediť vývarom, ak treba. Doplníme ešte majoránkou, krátko povaríme a odstavíme, vmiešame prelisovaný strúčik cesnaku a osolíme podľa chuti. 

     Kotlety vyberieme z marinády, vložíme do rozohriatej panvice s trochou oleja a prudko poopekáme z obidvoch strán. Opekanie nesmie trvať príliš dlho, aby kotlety nestvrdli - takže krátko a prudko. Vyberieme ich do nahriateho taniera a zakryjeme alobalom. Zvyšný postup je rovnaký ako tu .

     Ešte pripravíme šalát z rukoly, reďkoviek a granátového jablka. 
Rukolové lístky opláchneme pod tečúcou vodou a necháme ich odkvapkať na sitku. Do misy vydlabeme granátové jablko - bobuľky a šťavu, tie belavé časti povyberáme preč. Reďkovky pokrájame na plátky a pridáme rukolu. Vmiešame 1 plnú PL kryštálového hnedého cukru, 2 PL citrónovej šťavy a všetko spolu dobre premiešame. Premiešanie po chvíli párkrát zopakujeme. 

     Kotlety  naplníme restovanou pečeňou, alebo inou plnkou, zopneme kovovou ihlicou, zvrchu posypeme trochou syra a dáme na chvíľku pod gril. Ja som tento krok vynechala z časových dôvodov a kotlety som priamo v tanieri naplnila a zopla ihlicou... čo v takom prípade nie je vôbec potrebné...



Tento šalát mám najradšej na svete, môj muž presne opačne... vraj rukola je obyčajná tráva... :-P dcéry ho môžu... Takže suma sumárum - priemerný?

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...