piatok, 2. júla 2010

Rýchla kuracia panvica


Čo na to:


Kuracie mäso vykostené (ja som mala 3 stehná a 1 prsíčko), olej, gyros korenie, mčpaprika, mčk, bazalka, tabasco, soľ, vývar, 1/2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 čL hladkej múky, 2 PL masla

Ako na to:


Vykostené a odkožené mäso pokrájame na väčšie kúsky, osolíme, posypeme gyrosom a mčk a necháme pol hodky postáť. V panvici rozohrejeme 2 PL oleja (alebo podľa potreby) a poukladáme doň mäso, ktoré opečieme z obidvoch strán (ako pri rezňoch). Stav môska kontrolujeme, aby sme ho zbytočne nevysušili. Vyberieme na tanier. Do výpeku dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a poriadne orestujeme, pridáme ešte gyros korenie, mčpapriku (trocha kvôli farbe) a pridáme múku. Stále miešame, popražíme asi 2 minúty a zalejeme vývarom, pridáme maslo a tabasco s bazalkou. Mäso vložíme do sosíku a prikryté chvíľu podusíme.

Podávame s novými zemiakmi a s ľubovolným zeleninovým šalátom.



Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...