pondelok, 5. júla 2010

Rýchle kuracie ražníky


Čo na to:

Kuracie prsia
mexické korenie
korenie na kura
chudá anglická slanina,( ale môže byť aj šunka)
cesnak, kúsok bujónovej kuracej kocky
kúsok masla na zjemnenie šťavy
pár lyžíc oleja
trocha hladkej múky
kúsok chilli papričky alebo feferónky

Ako na to:

Kuracie prsia naklepeme, okoreníme a nakrájame po dĺžke na pásiky. Plátky anglickej slaniny tiež rozdelíme pozdĺžne. Pásiky slaniny uložíme na pásiky mäsa a vcelku "nariasene" navliekame na zastrúhanú špajdľu. Do panvice dáme rozohriať trocha oleja a ražníky opečieme zo všetkých strán. Potom ich vyberieme a do výpeku pridáme plátky cesnaku, mexicko korenie, krátko ho orestujeme a pridáme tocha hladkej múky. Opražíme ju a zalejeme studenou vodou (normálna zápražka). Potom dáme znova na horák a necháme povrieť. Pridáme kúsok masla a rozmrvíme trocha bujónkocky. Ražníky vložíme do horúcej šťavy a necháme silno prehriať. Rýchlofffka :)) hneď treba papať :))

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...