utorok 13. júla 2010

Pasciona - Dobrá paša

Čo na to:
Pre 4 osoby: 1/2 uhorky- hadovka, 2 väčšie paradajky, 1 zel. paprika, 3 jarné cibuľky, 1 mrkva, 1/2 kalerábu, 7 - 8 ružičiek brokolice, zopár olív (15 - 20), 50 g gorgonzoly (nemala som, dala som fettu), 50 g mozzarelly, 1 malý nakladaný cammembertt (môže byť normálny cammembert), 2 vajcia natvrdo, listy bazalky, trocha petržlenovej vňate,
Nálev - 2 PL oleja z nakladaného cammembertu, 2 PL olivového oleja (ak nemáme nakladaný syr, tak dáme 4 PL ol.oleja), 1/2 čL mčk, soľ a (práškový) cukor podľa chuti, 2 čL horčice, 3 PL nálevu z olív, ocot podľa chuti, 2 - 3 PL vody


Ako na to:
Najprv očistíme stopky brokolicových ružičiek od šupy, umyjeme a dáme s troškou vody variť do MW (4 minúty stačia). Po vybratí dáme brokolicu hneď do studenej vody.
Do misy postrúhame mrkvu a kaleráb na dlhé pásiky, cibuľku pokrájame šikmými rezmi na elipsy, papriku na pásiky. (Z paradajok vyberieme vnútro a roztlačené pridáme k nálevu) Paradajky pokrájame na pásiky, brokolicu rozoberieme na ešte menšie ružičky
a pridáme olivy a nahrubo pokrájanú bazalku.
K tomu rozmrvíme syr, potrháme alebo pokrájame mozzarellu a pokrájame cammembert.



Pridáme varené a pokrájané vajcia (nemusia byť, ale môže ich byť aj viac, kto má rád). Zalejeme zálievkou, dobre premiešame a posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.


Zajedáme opečenými grahamovými rožkami alebo iným pečivkom dľa svojej chuti.

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...