Čo na to:
Cesto podľa http://nasavareska.blogspot.com/2010/07/kolace-z-rumoveho-cesta.html
Maková plnka: mletý mak, práškový cukor a škorica podľa chuti, hrozienka, roztopené maslo na potieranie*** Škoricová plnka: škorica, kryštálový cukor, maslo na potretie
Maková plnka: mletý mak, práškový cukor a škorica podľa chuti, hrozienka, roztopené maslo na potieranie*** Škoricová plnka: škorica, kryštálový cukor, maslo na potretie
Ako na to:
Pomletý mak, cukor a škoricu dáme do rajnice, prilejeme trochu mlieka a rozmiešame na kašičku. Dáme na sporák, chvíľu dusíme a stále miešame. Necháme vychladnúť.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme rozpusteným maslom a navrstvíme makovú plnku, ktorú rovnomerne rozotrieme a posypeme hrozienkami.
Stočíme ako roláduCesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme rozpusteným maslom a navrstvíme makovú plnku, ktorú rovnomerne rozotrieme a posypeme hrozienkami.
a pokrájame na asi na 3 - 4 cm kúsky, ktoré nakladieme do pekáča buď vymasteného a vysypaného múkou alebo vyloženého papierom na pečenie a necháme ešte 15 - 20 min kysnúť
Potrieme maslom. Upečieme pri 200°C asi za 20 minút
A môžeme sa pustiť do nich
Podobne postupujeme so škoricovníkmi, ibaže plnku nemusíme variť. Cesto len natrieme rozpusteným maslom, posypeme zmesou škorice a kryštálového cukru, stočíme, nakrájame a uložíme do pekáča. Ešte zvrchu pomastíme a dáme piecť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára