pondelok, 5. júla 2010

Kysnuté makové slimáky z rumového cesta

Čo na to:

Cesto podľa http://nasavareska.blogspot.com/2010/07/kolace-z-rumoveho-cesta.html
Maková plnka: mletý mak, práškový cukor a škorica podľa chuti, hrozienka, roztopené maslo na potieranie*** Škoricová plnka: škorica, kryštálový cukor, maslo na potretie

Ako na to:

Pomletý mak, cukor a škoricu dáme do rajnice, prilejeme trochu mlieka a rozmiešame na kašičku. Dáme na sporák, chvíľu dusíme a stále miešame. Necháme vychladnúť.


Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme rozpusteným maslom a navrstvíme makovú plnku, ktorú rovnomerne rozotrieme a posypeme hrozienkami.
Stočíme ako roládu


a pokrájame na asi na 3 - 4 cm kúsky, ktoré nakladieme do pekáča buď vymasteného a vysypaného múkou alebo vyloženého papierom na pečenie a necháme ešte 15 - 20 min kysnúť

Potrieme maslom. Upečieme pri 200°C asi za 20 minút


A môžeme sa pustiť do nich




Podobne postupujeme so škoricovníkmi, ibaže plnku nemusíme variť. Cesto len natrieme rozpusteným maslom, posypeme zmesou škorice a kryštálového cukru, stočíme, nakrájame a uložíme do pekáča. Ešte zvrchu pomastíme a dáme piecť.

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...