pondelok, 26. júla 2010

Grilované copy v medovej marináde



Čo na to:

4 ks kuracích pŕs
naplátkovaná anglická slanina alebo šunka
špáradlá
3-4 čL mexiko korenia
4 čL korenia na kura

Marináda :
4 PL oleja
1 čL mexiko korenia
1 čL korenia na kura
horčica (podľa chuti)
kečup (podľa chuti)
1 čL balsamico octu
2 čL medu
sójová omáčka
worcester
pár kvapiek tabasca (u nás sa minulo, tak som dala Kimbal omáčku)
3 PL kyslej smotany

Šťava :
časť výpeku - zvyšok marinády kúsok masla
1/2 -1 čL hladkej múky
kúštik kuracieho bujónu (ja mám najradšej KNORR)
2 strúčiky cesnaku

Ako na to:

Kuracie prsia naklepeme cez fóliu, ale dáme pozor, aby sme ich nerozmašírovali.


Z jednej strany ich posypeme lyžičkou mexiko korenia a z druhej strany korením na kura.



Prsný plát po dĺžke nakrojíme na dvoch miestach tak, aby mäso na jednom konci zostalo vcelku.


Na jednotlivé pásiky položíme plátky slaniny alebo šunky a pásy spletieme ako copy.


Háklivé miesta spevníme špáradlami, aby sa copky nerozpadli.


Tak, hotovo...


Pripravíme si marinádu pomiešaním všetkých uvedených ingrediencií.



Po primiešaní smotany je marináda dosť hustá...




Copy obalíme v marináde, napokon ich do nej uložíme a uzavreté vložíme do chladničky na jeden až dva dni.




Copy vyberieme z marinády a kladieme na rozohriatu a trocha pomastenú grilovaciu plochu.


Grilujeme pomaly zo všetkých strán.



Pre istotu si jeden vyberieme a po prekrojení v polovici sa môžeme presvedčiť, či je mäsko ok ... inak pokračujeme, ale dávame pozor, aby sa nespálilo. Hotové vyberieme a dáme do tepla (do rúry).


Dorobíme šťavu k mäsku. Do panvice kvapneme olej, kúsok masla, nakrájaný cesnak a trocha hladkej múky. Porestujeme chvíľu a zalejeme vodou, dobre rozmiešame,



pridáme kúštik bujónu a zvyšok marinády. Doriedime buď vodou alebo ak chcete, kvapkou bieleho vínka (mne to s vínom bolo moc kyslé, dala som len vodu).


Copy môžeme servírovať vcelku so zeleninovými šalátmi, alebo ich môžeme šikmo poprekrajovať, popritom aj vybrať špáradlá a kladieme ich do taniera, kde sme si už pripravili horúcu omáčku a oblohu. Dobrú chuť.


1 komentár:

janadelfi povedal(a)...

Pekné receptíky, iste dajaký skúsim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...