Čo na to:
4 ks kuracích pŕs
naplátkovaná anglická slanina alebo šunka
špáradlá
3-4 čL mexiko korenia
4 čL korenia na kura
Marináda :
4 PL oleja
1 čL mexiko korenia
1 čL korenia na kura
horčica (podľa chuti)
kečup (podľa chuti)
1 čL balsamico octu
2 čL medu
sójová omáčka
worcester
pár kvapiek tabasca (u nás sa minulo, tak som dala Kimbal omáčku)
3 PL kyslej smotany
Šťava :
časť výpeku - zvyšok marinády kúsok masla
1/2 -1 čL hladkej múky
kúštik kuracieho bujónu (ja mám najradšej KNORR)
2 strúčiky cesnaku
naplátkovaná anglická slanina alebo šunka
špáradlá
3-4 čL mexiko korenia
4 čL korenia na kura
Marináda :
4 PL oleja
1 čL mexiko korenia
1 čL korenia na kura
horčica (podľa chuti)
kečup (podľa chuti)
1 čL balsamico octu
2 čL medu
sójová omáčka
worcester
pár kvapiek tabasca (u nás sa minulo, tak som dala Kimbal omáčku)
3 PL kyslej smotany
Šťava :
časť výpeku - zvyšok marinády kúsok masla
1/2 -1 čL hladkej múky
kúštik kuracieho bujónu (ja mám najradšej KNORR)
2 strúčiky cesnaku
Ako na to:
Kuracie prsia naklepeme cez fóliu, ale dáme pozor, aby sme ich nerozmašírovali.
Z jednej strany ich posypeme lyžičkou mexiko korenia a z druhej strany korením na kura.
Prsný plát po dĺžke nakrojíme na dvoch miestach tak, aby mäso na jednom konci zostalo vcelku.
Háklivé miesta spevníme špáradlami, aby sa copky nerozpadli.
Tak, hotovo...
Pripravíme si marinádu pomiešaním všetkých uvedených ingrediencií.
Po primiešaní smotany je marináda dosť hustá...
Copy obalíme v marináde, napokon ich do nej uložíme a uzavreté vložíme do chladničky na jeden až dva dni.
Copy vyberieme z marinády a kladieme na rozohriatu a trocha pomastenú grilovaciu plochu.
Grilujeme pomaly zo všetkých strán.
Pre istotu si jeden vyberieme a po prekrojení v polovici sa môžeme presvedčiť, či je mäsko ok ... inak pokračujeme, ale dávame pozor, aby sa nespálilo. Hotové vyberieme a dáme do tepla (do rúry).
Dorobíme šťavu k mäsku. Do panvice kvapneme olej, kúsok masla, nakrájaný cesnak a trocha hladkej múky. Porestujeme chvíľu a zalejeme vodou, dobre rozmiešame,
pridáme kúštik bujónu a zvyšok marinády. Doriedime buď vodou alebo ak chcete, kvapkou bieleho vínka (mne to s vínom bolo moc kyslé, dala som len vodu).
Copy môžeme servírovať vcelku so zeleninovými šalátmi, alebo ich môžeme šikmo poprekrajovať, popritom aj vybrať špáradlá a kladieme ich do taniera, kde sme si už pripravili horúcu omáčku a oblohu. Dobrú chuť.
1 komentár:
Pekné receptíky, iste dajaký skúsim...
Zverejnenie komentára