utorok, 6. júla 2010

Wimbledonské zapekané cukinovonivové karé




Čo na to:

bravčové karé vykostené,(kuracie prsia),
mleté čierne korenie (mčk)
grilovacie korenie
gyros
3 vajcia,
trocha mlieka,
strúhanka,
2 cibule,
3 - 4 strúčiky cesnaku,
olej,
kúsok oravskej slaniny,
1 - 2 menšie cukiny,
80 - 100 g nivy,
50 g eidamu,
500 ml vývaru,
1 PL masla,
100 ml šľahačkovej smotany

Ako na to:

Karé pokrájame na rezne a bežne vyklepeme.


Osolíme len zľahka, posypeme mčk a grilovacím korením. Potom vkladáme do sáčka so strúhankou a strúhanku vklepeme do rezňov.


Ponoríme do vajec rozšľahaných s mliekom,


necháme stiecť prebytočné vajco a položíme do panvice s rozohriatym olejom, opražíme z oboch strán.



Do pekáča dáme asi 2 PL oleja, na pásiky pokrájanú slaninu a časť naplátkovanej cibule. Mäso poukladáme vedľa seba na túto vrstvu, posypeme druhou časťou cibule a poukladáme kolieska cukiny. Posypeme ich gyros korením a na kolieska porozkladáme plátky cesnaku.


Posypeme postrúhanou nivou


a postrúhame si aj eidam, ktorý nám zmierni slanosť nivy. Ale pridáme ho až neskôr...


V pol litri horúceho vývaru rozpustíme maslo a zalejeme mäskovo-cukinovo-syrovú vrstvu.


Prikryjeme alobalom alebo vrchnákom, ( kto má) a dáme piecť do rúry na 200°C. Pečieme zakryté asi 35 minút, potom odkryjeme, posypeme pripraveným eidamom a polejeme trochou šľahačkovej smotany. Pečieme ešte asi 15 minút už odkryté.


Musím spomenúť, že pri pečení vznikla úžasná vôňa, ktorá predznamenávala mňamku k nedeľnému finálovému wimbledonskému obedu. Odporúčam podávať s ryžou, ale na želanie väčšiny som robila pyré. Tak dobrú chuť aj Vám, ak sa rozhodnete vyskúšať toto wimbledonské cukinovonivové karé :-)


Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...