Čo na to:
bravčové
karé vykostené,(kuracie prsia),
mleté čierne korenie (mčk)
grilovacie korenie
gyros
3 vajcia,
trocha mlieka,
strúhanka,
2 cibule,
3 - 4 strúčiky cesnaku,
olej,
kúsok oravskej slaniny,
1 - 2 menšie cukiny,
80 - 100 g nivy,
50 g eidamu,
500 ml vývaru,
1 PL masla,
100 ml šľahačkovej smotany
mleté čierne korenie (mčk)
grilovacie korenie
gyros
3 vajcia,
trocha mlieka,
strúhanka,
2 cibule,
3 - 4 strúčiky cesnaku,
olej,
kúsok oravskej slaniny,
1 - 2 menšie cukiny,
80 - 100 g nivy,
50 g eidamu,
500 ml vývaru,
1 PL masla,
100 ml šľahačkovej smotany
Ako na to:
Karé pokrájame na rezne a bežne vyklepeme.
Osolíme len zľahka, posypeme mčk a grilovacím korením. Potom vkladáme do sáčka so strúhankou a strúhanku vklepeme do rezňov.
Ponoríme do vajec rozšľahaných s mliekom,
necháme stiecť prebytočné vajco a položíme do panvice s rozohriatym olejom, opražíme z oboch strán.
Do pekáča dáme asi 2 PL oleja, na pásiky pokrájanú slaninu a časť naplátkovanej cibule. Mäso poukladáme vedľa seba na túto vrstvu, posypeme druhou časťou cibule a poukladáme kolieska cukiny. Posypeme ich gyros korením a na kolieska porozkladáme plátky cesnaku.
Posypeme postrúhanou nivou
V pol litri horúceho vývaru rozpustíme maslo a zalejeme mäskovo-cukinovo-syrovú vrstvu.
Prikryjeme alobalom alebo vrchnákom, ( kto má) a dáme piecť do rúry na 200°C. Pečieme zakryté asi 35 minút, potom odkryjeme, posypeme pripraveným eidamom a polejeme trochou šľahačkovej smotany. Pečieme ešte asi 15 minút už odkryté.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára