nedeľa, 21. decembra 2008

Cesnaková polievka

Čo na to:

8 strúčikov cesnaku,
2,5 čL hladkej múky
3 PL oleja
kocka slepačieho al. zeleninového bujónu
1 čL majoránu
troška mletého čierneho korenia (mčk)
soľ
strúhaný syr
petržlenová vňať (alebo iná vhodná)

Ako na to:

Ošúpaný cesnak umyjeme, pokrájame na plátky (2-3 necháme vcelku) a vhodíme ich do rozohriateho oleja, orestujeme
a pridáme múku, restujeme ďalej asi 2-3 minu do jemnej bledohnedej farby,

zalejeme vodou a necháme variť odkryté, aby to nevykypelo. Do vriaceho vhodíme bujónkocku, koreniny a dosolíme podľa úvahy či chuti. Necháme povariť 5 min. Do odstavenej polievky vložíme vňať.

Na teflónovej panvici (na menšom množstve oleja al. masla) si pripravíme krutóny alebo opečieme kolieska z rožkov . Polievku naservírujeme do tanierov a vložíme do nej krutóny, ktoré posypeme strúhaným syrom.

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Nie je vhodné robit reklamu Knorr-u, majú dost penazí, aby si reklamu zaplatili.
Nie je majoránka (to je po cesky!), ale majorán.
Láskavo opravte uvedené chyby!

nigina povedal(a)...

Opravené. Máte pravdu, ďakujem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...