pondelok, 22. decembra 2008

Slané vínové pečivo




Čo na to:
300 g hladkej múky, 1 Palmarin, 7 PL bieleho vína (môže byť aj červené), 1 čL soli, 1 vajce na potretie, soľ na posypanie, na posypanie rasca alebo mak, ľan, atď. (ja som dnes posypala okrem iného aj mletými arašidmi)

Ako na to:
Múku preosejeme, palmarin nakrájame na pláty a pridáme do múky, pridáme víno. Zmiesime všetko a vypracujeme hladké mäkké cesto. Necháme ho 1/2 hodiny v chlade a potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 4 mm. Vykrajujeme obľúbené tvary, kladieme na plech s papierom. Potrieme rozšľahaným vajcom, osolíme a posypeme niečim vhodným al. obľúbeným. Pečieme v rúre pri 200°C asi 10 min.( závisí od veľkosti, resp. hrúbky pečiva)

Tento recept sa dá robiť bez soli a upečené tvary sa obaľujú vo vanilkovom cukre.


Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...