pondelok, 22. decembra 2008

Kuracie medailónky



Čo na to:

4 kuracie rezne,
3-4 PL oleja,
1 PL grilovacieho korenia,
2 PL polohrubej múky,
20 g ošúpaných mandlí,
20 g hrozienok,
2 dl bieleho vína,
na omáčku: 
100 g majonézy,
100 g kyslej smotany,
50 g ananásového kompótu,
50 g brusnicového (alebo jablkového) kompótu,
soľ, cukor, citrón

Ako na to:

Rezne jemne naklepeme, osolíme, každý prekrojíme na 3 kúsky. Múku zmiešame s grilovacím korením a kúsky mäsa v nej obalíme. Na panvici ich opražíme po oboch stranách, potom pridáme mandle a hrozienka. Tesne pred dokončením zalejeme vínom a povaríme asi minútu.
Na tanieri prelejeme studenou omáčkou, ktorú pripravíme zmiešaním majonézy, smotany, na menšie kocky nakrájaných kúskov ovocia, osladíme, okyslíme a dochutíme soľou.
Ako príloha sú najlepšie pečené zemiaky.

Tento recept je veľmi jednoduchý, ale výsledok je úžasný. Nabudúce to urobíme s jablkami :) mňam :)

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...