Čo na to:
pstruhy, soľ, drvená rasca, mčk, citrón, maslo, olivový olejAko na to:
Pstruhy umyjeme, niekoho poproste, nech odreže tým chúďatkám hlavy, chvostíky a iné veci, ktoré tam nechceme mať ako sú napr. plutvy a šupinyPripravené očistené pstruhy treba ešte prekrojiť pozdĺž chrbtice, takže treba dať znova príležitosť na sebarealizáciu mužskému členovi rodiny.
Na jednotlivé pláty pstruha vytlačíme citrónovú šťavu, osolíme ich, okoreníme, posypeme drvenou rascou a to po obidvoch stranách. Odložíme prikryté niekam do chladu.
Na panvici rozohrejeme asi 2 PL masla a 1 PL olivového oleja a vložíme doň pstruhy. Krátko opekáme po obidvoch stranách (asi 3 min po každej strane) v odkrytej panvici a hotovo.
Varianta:
Pre väčší počet ľudí pstruhov pripravujeme v rúre a môžeme (ale nemusíme) ich ponechať vcelku. Príprava je úplne rovnaká, ako je uvedené vyššie. Čas pečenia v rúre je pár minút dlhší. V závere prípravy na dve, tri minúty zapneme grilovanie, aby bol ich povrch chrumkavý.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára