utorok 11. júna 2013

Paradajková kapusta


Čo na to:

polovica stredne veľkej bielej kapusty (najlepšie mladučkej, aká je teraz v predaji),
1 cibuľa,
soľ, mčk, troška drvenej rasce, bobkový list (nemusí byť)
500 ml paradajkového pyré alebo veľký pretlak,
kryšt. cukor, (vegeta),
olej, hladká múka

Ako na to:

Kapustu pokrájame alebo postrúhame


a do hrnca dáme restovať cibuľu na asi 2 PL oleja. Keď trocha zosklovatie, pridáme časť kapusty, osolíme a miešame.  Keď sa trocha zdusí, čím sa urobí miesto pre ďalšiu kapustu, tak samozrejme pridáme. Stále miešame a keď máme všetku kapustu v hrnci, pridáme mčk a rascu. Podlejeme vodou do výšky kapusty a prikryjeme. Necháme dusiť. Trvá to krátko, nechajme si kapustičku aj trocha chrumkavú.


  Pridáme k nej paradajkové pyré

 pripravíme buď zátrepku z hladkej múky a vody alebo urobíme zápražku (asi 3 PL oleja, 2 kopcov. čL múky - opražiť do hnedasta a zaliať vodou), vlejeme do zmäknutej kapusty a miešame, počkáme ako nám zhustne a budˇpridáme alebo nepridáme vodu (podľa toho, či máme radi veľmi alebo stredne hustú) . Necháme povrieť asi 2, 3 minútky a zatiaľ ovegetíme podľa chutí a pridáme 1 PL kryšt. cukru (a niekto ani nesladí) .


Po vychladnutí ešte dochutíme dľa vlastného jazýčka. Ako príloha môžu byť zemiačky, alebo zajedáme čerstvým chlebíkom.



3 komentáre:

Adriana povedal(a)...

mnaaaaaam, toto milujem...musim si urobit...vdaka za pripomenutie tejto dobrotky :0

nigina povedal(a)...

:-)))

helena povedal(a)...

mne lepšie chutí k tejto kapuste fašírka, najlepšie pečená v rúre

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...