streda 6. augusta 2014

Hubová omáčka so smotanou a baklažánom (na cestoviny)

      Jednoduché, rýchle, vhodné, keď nemáme veľa času na varenie alebo sa nechceme v letnej horúčave pariť pri sporáku. Uvaríme cestoviny a polejeme ich dobrou omáčkou, aby naše chuťové bunky neprišli skrátka, ale aby sme neboli v horúčave naštopaní do bezvedomia :-)


Čo na to: 

20 dg húb (u mňa šampiňóny, masliaky) podľa obľuby
1 stredná cibuľa
kúsok slaninky
schwarzwald šunka (po 1 - 2 plátky na porciu )
1/2 stredného baklažánu
2 - 3 PL oleja
mletá rasca
mleté čierne korenie
štipka drvených čili 
soľ
1 dl šľahačkovej smotany
2 čL hladkej múky
trocha mlieka alebo vody ( na zriedenie)
2 strúčiky cesnaku
trocha citrónovej šťavy
bazalkové listky
  

Ako na to:

Slaninku pokrájame na drobné kocôčky a dáme ju opekať do panvice. 
Cibuľu pokrájame nadrobno a dáme ju restovať k opečenej slaninke. 
Huby, ktoré máme poumývame pod tečúcou vodou, aby nenasiakli, necháme ich trocha osušiť a pokrájame ich. Prihodíme ich do panvice, osolíme, pridáme mletú rascu, čili a mčk korenie. 
Baklažán ošúpeme, pokrájame na kolieska a tie rozkrájame na kocky alebo kvádriky. Prihodíme tiež do panvice, restujeme a chvíľu podusíme pod pokrievkou. Po pár minútach podlejeme malým množstvom vody a znova dusíme.
V miske alebo hrnčeku rozmiešame šľahačkovú smotanu a hladkú múku. Vyšľaháme metličkou, aby v zátrepke neboli hrčky, môžeme pridať i trocha mlieka. 
Ak sú huby a baklažán mäkké, prilejeme zátrepku do panvice, dobre premiešame a necháme povariť do zhustnutia. Potom omáčku rozriedime pridaním vody alebo mlieka a necháme ešte prebublávať pár minút.
Omáčku na záver dochutíme prelisovaným cesnakom, bazalkou a trochou citrónovej šťavy.
Schwarzwaldskú šunku pokrájame a primiešame do omáčky alebo potrháme na väčšie kúsky a pokladieme na jednotlivé porcie cestoviny poliate omáčkou.

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...