Kto nejedol tieto kotlety, nevie, aká môže byť kotleta dobrá, pritom jednoduchá a rýchla. Aj po návrate z jarnej prechádzky ju zmáknete ľavou zadnou.
Čo na to:
4 vykostené kotlety z karé1/2 citróna
na marinádu:
1/2 ČL mleté čierne korenie
1/4 ČL drvené chilli
4 ks strúčiky cesnaku
1 ČL sójová omáčka
tabasco (pre deti vynechať)
olej
ďalej:
soľ dľa chuti
1 menšia cibuľa
2 ČL múka
300 ml vývar
1/2 ČL mletá sladká paprika
1/2 ČL korenie Zmes na steak
1 - 2 strúčky cesnaku
cesnak medvedí
trocha oleja (ak treba)
Ako na to:
Kotlety vykostíme a jemne naklepeme z obidvoch strán ešte než pôjdeme von do prírody. Mäso rozložíme na dosku, pokvapkáme citrónom, každý rez sypneme mčk a chilli z obidvoch strán. Necháme chvíľu stáť.
Do misky, v ktorej budú kotlety uložené dáme pár lyžíc oleja (olivový alebo repkový alebo slnečnicový), pridáme doň sójovú omáčku, trocha tabasca a rozlisovaný cesnak.
Kotlety vložíme do pripravenej zmesi, vyobraciame v nej zo všetkých strán, uzavrieme a vložíme do chladu.
Pár hodín odstáte kotlety vyberieme z chladničky a na rozpálenej panvici ich rýchlo opečieme v čo možno najkratšom čase. Uložíme ich na nahriaty tanier a prikryjeme.
Do panvice dáme trocha oleja (ak ho nebolo dosť z marinády) a pokrájanú cibuľu, ktorú restujeme a ktorou sa podarí dostať späť zo stien prichytenú šťavu. Zaprášime múkou, ktorú porestujeme, pridáme papriku a korenie a zalejeme vývarom. Šťavu povaríme, dosolíme a podľa chuti dokoreníme. Do odstavenej šťavy prelisujeme strúčiky cesnaku a vložíme pokrájané listy cesnaku medvedieho.
Do šťavy vložíme kotlety i s uvoľnenou šťavou, krátko prehrejeme a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára