nedeľa, 29. marca 2015

Marinované Jakubovské kotlety s cesnakom medvedím


     Kto nejedol tieto kotlety, nevie, aká môže byť kotleta dobrá, pritom jednoduchá a rýchla. Aj po návrate z jarnej prechádzky ju zmáknete ľavou zadnou.
    

Čo na to:

4 vykostené kotlety z karé
1/2 citróna
na marinádu:

1/2 ČL  mleté čierne korenie
1/4 ČL  drvené chilli
   4 ks   strúčiky cesnaku
   1 ČL  sójová omáčka
             tabasco (pre deti vynechať)
             olej
ďalej:

soľ dľa chuti
1 menšia cibuľa
2 ČL múka
300 ml vývar
1/2 ČL mletá sladká paprika
1/2 ČL korenie Zmes na steak
1 - 2 strúčky cesnaku
cesnak medvedí
trocha oleja (ak treba)

Ako na to:

Kotlety vykostíme a jemne naklepeme z obidvoch strán ešte než pôjdeme von do prírody. Mäso rozložíme na dosku, pokvapkáme citrónom, každý rez sypneme mčk a chilli z obidvoch strán. Necháme chvíľu stáť.
Do misky, v ktorej budú kotlety uložené dáme pár lyžíc oleja (olivový alebo repkový alebo slnečnicový), pridáme doň sójovú omáčku, trocha tabasca a rozlisovaný cesnak. 
Kotlety vložíme do pripravenej zmesi, vyobraciame v nej zo všetkých strán, uzavrieme a vložíme do chladu.

Pár hodín odstáte kotlety vyberieme z chladničky a na rozpálenej panvici ich rýchlo opečieme v čo možno najkratšom čase. Uložíme ich na nahriaty tanier a prikryjeme. 
Do panvice dáme trocha oleja (ak ho nebolo dosť z marinády) a pokrájanú cibuľu, ktorú restujeme a ktorou sa podarí dostať späť zo stien prichytenú šťavu. Zaprášime múkou, ktorú porestujeme, pridáme papriku a korenie a zalejeme vývarom. Šťavu povaríme, dosolíme a podľa chuti dokoreníme. Do odstavenej šťavy prelisujeme strúčiky cesnaku a vložíme pokrájané listy cesnaku medvedieho.

Do šťavy vložíme kotlety i s uvoľnenou šťavou, krátko prehrejeme a podávame.

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...