utorok 14. mája 2013

Pečený encián

Pečený encián je (podľa mňa) vylepšená verzia prípravy falošného vyprážaného syra, ktorú sme si už dávno obľúbili na prvý šup. Odkedy som prvýkrát urobila túto verziu, inú už nerobievam.

 

Čo na to:

2 camemberty (alebo encián, hermelín) ,
150 g šunky,
150 g eidamu,
2 vajcia,
pomleté cornflakes,
troška masla alebo oleja

Ako na to:

 Zapekacie simaxové misky vytrieme maslom alebo olejom, vysypeme pomletými cornflekmi.

Camembert rozkrojíme naplocho , každú polovicu vložíme do misky (vysypanej a vymastenej) a na to dáme vrstvu pokrájanej šunky.


 V miske si roztrepeme 2 celé vajcia (môže sa i viac, ale netreba). Šunku v miskách polejeme vajcami (minieme polovicu z misky).

Potrúhaný eidam  navŕšime na vajcovú vrstvu rovnako do každej misky, utlačíme rukou. Kto má hlbšie zapekacie misky, môže si šunkovú vrstvu prikryť druhou polovicou camembertu, ale mne sa to do misiek nezmestilo. Preto som šunku pokrývala strúhaným eidamom.


 A zvyšok vajec  lyžicou naložíme na hornú syrovú vrstvu do. Vrch každej porcie posypeme mletými cornflakes. 
 Misky vložíme do pekáča s vodou, ktorá má siahať do polovice misiek a dáme do vyhriatej rúry piecť asi pol hodiny pri 230°C . Upečené syry po vybratí z rúry potom pomocou oblého noža vyklopíme z misiek.



Počas pečenia syra ošúpeme zemiaky a dáme ich uvariť. A pripravíme tatársku omáčku alebo obľúbený dip, bez ktorého by to nebolo úplne ONO :-)

Receptík som tu mala akýsi zapadnutý, formátovanie celého spotu bolo akési "pošahané", nedalo sa to upraviť, tak som starý zrušila a dávam ho teraz ako keby bol nový. Čo už? S  tým formátovaním článkov je tu niekedy hrozná otrava!!!

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...