štvrtok, 2. mája 2013

Hlivová polievka s klobásou




Čo na to:

1 cibuľa,
2 PL oleja, kúsok masla
2 - 3 zemiaky (podľa veľkosti)
1 mrkva,
1 petržlen,
200 g hlivy
2 strúčiky cesnaku
1 nožička obľúbenej klobásy
soľ, mčk, drvená rasca, paprika - množstvo podľla chuti
1 PL hladkej múky,
1 PL detskej krupice

Ako na to:

Očistíme zeleninu. 
V hrnci rozohrejeme olej s maslom, orestujeme cibuľu i cesnak pokrájané nadrobno a pridáme zeleninu pokrájanú na menšie kúsky. Osolíme, pridáme mčk, papriku a drvenú rascu. Prykryjeme a necháme minútu dusiť na minim. stupni. 
Po minúte, keď si zelenina pustila svoju šťavu, prilejeme z kanvice toľko horúcej vody, aby zelenina bola práve ponorená. Prikryté necháme dusiť domäkka. 
Zatiaľ opláchneme a ošúpeme klobásu, pokrájame ju na menšie kúsky a vhodíme k zelenine. Doplníme príslušné množstvo horúcej vody. Polievku necháme ďalej vrieť.
Zápražku pripravíme len tak nasucho, bez oleja. Do malého kastrólika dáme múku a krupicu a chvíľu pražíme za ustavičného premiešavania, aby sme nevyrobili uhlík. Do opraženej múčnej zmesi pridáme studenú vodu a miešame, miešame a ihneď vlejeme do vriacej polievky. Necháme povariť 5 minút. Do odstavenej polievky pridáme čerstvú zelenú vňať (petržlen, cesnak ap.)


K polievke sme prikusovali včerajšie bagety :-)


Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...