streda, 22. mája 2013

Biele bagety

Čo na to:

4 dl vody,
1/2 kocky droždia,
1/2 čL cukru,
2 čL soli,
0,5 kg hladkej múky (špeciál a T650)

Ako na to:

Ingrediencie vložíme do nádoby DP a zvolíme program -cesto. 
Po skončení programu vyklopíme vykysnuté cesto na pomúčenú dosku, cesto sformujeme a rozkrojíme na tri časti. 
Z každej vyformujeme bagetu a uložíme do formy, ktorú sme predtým pomastili olejom. Necháme cca 15 - 20 minút kysnúť v teple. Potom ich povrch pomastíme olejom a dáme piecť na 200°C 25 minút, pričom na spodok rúry dáme nádobu s vodou. 
Upečené bagety posprejujeme a dáme chladnúť na mriežku.

       Musím sa priznať, že tieto bagety ma prekvapili. Veľa som od nich neočakávala vzhľadom k použitej bielej múke. Ešte aj muž frfľal, že to bude  ako pečivo z obchodu, ktoré ja ohováram. 
Bagety zatiaľ chladli v kuchyni na stole a mysleli si, že sú v bezpečí. Ale omyl, omyl! 
Vrchný ochutnávač neodolal a pustil sa do nich, ako keby celý deň nejedol :-) Aj keď biele, ale tie z obchodu na ne nemajú...  A ráno z nich budeme mať bruschetty... mňam .-)

1 komentár:

Gabriel Raslik povedal(a)...

Vyšli pekne. Opäť skúsim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...