Výborný zákusok, jednoduchý a časovo nenáročný. Dnes som piekla prvýkrát, ale keďže je to také šikovné pečenie, budem ho robievať. Pôvodný recept som trocha zmenila, bolo to bez krému a poliate čokoládou, nebola v tom tá káva a ... no ešte zopár maličkostí. Ale táto verzia je takáto a chutilo, chutilo, až som naštvaná, že sa musím toľko krotiť, ešte som naštvaná, že manžel sa nekrotí a potom obviňuje mňa, že ho vykrmujem... :-P
Čo na to:
cesto:5 vajec
1 H kryštál.cukru
1 H polohrubej múky (až po horný okraj)
1 H granka
1,5 dl oleja
0,5 dl vody alebo rumu
2 čL mletej kávy
1 prášok do pečiva (PDP)
* H = 250 ml
na poliatie:
1/2 H uvarenej osladenej kávy
na potretie:
malinový džem
krém:
500 ml parížskej šľahačky
1 puding Olé čokoládový Dr.Oetker (bez varenia)
na posypanie:
granko
Ako na to:
Celé vajcia šľaháme na najvyšších obrátkach s cukrom do hustej peny, potom postupne za stáleho šľahania pridávame olej a rum.
Potom znížime obrátky na najmenšie a pridáme preosiatu múku s PDP, granko a kávu, chvíľu ešte prešľaháme.
Cesto vylejeme na plech s PNP
a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C. Malo by sa piecť35 - 40 min. Ja som ho mala hotové za 25 minút, takže kontrola špajdľou sa zíde.
Korupus polejeme kávou (vychladnutou) a necháme riadne vychladnúť.
Zatiaľ pripravíme krém:
Vychladenú parížsku šľahačku nalejeme do vyššej nádoby a chvíľu šľaháme (1 - 2 min) a postupne sypeme do nej pudingový prášok Olé, pričom stále šľaháme. V krátkom čase vznikne hustý krém.
Vychladnutý korpus natrieme malinovým džemom,
naň nanesieme krém, uhladíme
a povrch posypeme grankom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára