pondelok 8. júla 2013

Kuracie stehienka na mladej zelenine zapečené so syrom

Čo na to:

kuracie stehná (dolné alebo horné, alebo aj, aj... na osobu 2 ks)
soľ, mletá červená paprika,
cibuľa (väčšia), cesnak (aspoň 5 ks),
2  mrkvy,
1  petržlen,
3 stonky zeleru
2 PL masla,
1 PL oleja,

Ako na to:

Kuracie stehná umyjeme, osušíme a osolíme. Zeleninu očistíme a pokrájame na kolieska, stopkatý zeler na malé pásiky, cibuľu na väčšie kusy a cesnakové strúčiky necháme v šupke, len ich umyjeme pod tečúcou vodou. 
Do pekáča dáme olej, vhodíme zeleninu a na ňu poukladáme stehienka. Dáme do rúry piecť na 200°C . Po pár minútach podlejeme vodou alebo vývarom a pekáč prikryjeme. Po pol hodine stehienka otočíme a odlejeme z pekáča trocha šťavy do nejakej misky.  Ďalej ešte pečieme prikryté cca 10 - 15 minút. Potom by už stehienka mali byť pomerne mäkké, takže pekáč odkryjeme. 
Do misky so šťavou zliatou z mäsa pridáme maslo a červenú papriku (ja som pridala aj trocha posekanej chilli) a touto zmesou ponatierame stehienka. Pečieme ich ďalej odkryté a podchvíľou ich opäť natrieme. 
Pečieme ich, kým nie sú krásne zlatavohnedé. Paprikovú šťavu, ktorou sme natierali, vlejeme do pekáča (ak nám teda zvýšila).  Potom ešte stehienka posypeme trochou syra (lepšie je jemne postrúhaný) a chvíľku zapečieme.
Dusená ryža je vhodná príloha. Počas dusenia som do nej pridala pokrájané kukuričné klásky (tie malinké, z konzervy).



Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...