Čo na to:
2 - 3 zemiaky1 cibuľa
2 mrkvy
1 menší pór
6 - 10 šampiňónov (podľa veľkosti)
1/3 chilli papričky
1 kocka kuracieho bujónu (Knorr)
pažítka
2 PL masti (olej)
2 PL hladkej múky
1/2 čL červenej papriky
trocha rasce
pár guličiek čierneho korenia
Ako na to:
Zemiaky, mrkvu a šampiňóny pokrájame na plátky, pór a cibuľu na kocky.
Všetku zeleninu okrem cibule dáme variť do vody, ktorú osolíme, až keď začne vrieť. Prihodíme trocha rasce a guličky korenia. Kým bude zelenina mäkká, pripravíme zápražku.
Do panvice dáme olej, cibuľu a popražíme, pridáme múku a zoslabíme plameň. Miešame pár minút, kým získa zápražka potrebnú farbu, pridáme červenú papriku, plameň už vypneme a zamiešame.
Zápražku zalejeme studenou vodou, rozmiešame ju a v prípade, že zelenina je mäkká, vlejeme do vriacej polievky. Vhodíme do nej ešte bujónkocku, podrvenú chilli a varíme cca 10 minút.
Kým polievka vrie, pokrájame pažítku a po odstavení polievky ju do nej nasypeme. Kto chce, môže ešte trocha dochutiť vegetou, ale obvykle to nie je treba.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára