utorok, 9. júla 2013

Starohorské kura

    Rýchle dovolenkové jedlo, ktoré uvaríte aj s minimom riadu na chate v Starých horách :-)


 Čo na to:

vykostené časti kuriatka,
trocha oleja, 2 PL masla,
gyros korenie, soľ,
mčk, mčpaprika, 
bazalka, alebo petržl. vňať, 
1 dl bieleho vína
trocha vody, 
1/2 cibule, 
kúsok údeného mäsa al. šunka,
hrsť brusníc,
2 strúčiky cesnaku, 
2 čL hladkej múky,
1/2 - 3/4 čL medu 

Ako na to:

   Vykostené, odkožené mäso pokrájame na väčšie kúsky, osolíme, posypeme gyrosom, mčk a necháme pol hodinu postáť. 

   V panvici rozohrejeme 2 PL oleja (alebo podľa potreby a množstva mäsa) a poukladáme doň mäso, ktoré opečieme z obidvoch strán (ako pri rezňoch). Mäso zbytočne nevysušujeme, takže si ho občas kontrolujeme (obvykle postačia také 4 minúty).

Vyberieme ho na tanier a nenecháme celkom vychladnúť (prikryjeme miskou alebo alobalom).

  
Do výpeku dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, na kocky pokrájané údené a poriadne orestujeme. Po chvíli  pridáme ešte brusnice, gyros korenie, mčpapriku (trocha kvôli farbe), porestujeme a pridáme múku. Stále miešame, popražíme asi 2 minúty a zalejeme vodou. Miešame, pridáme maslo a polovicu vína. Do šťavy prelisujeme ešte cesnak, vložíme mäso  a prikryté chvíľu podusíme. Po krátkom čase prilejeme druhú polovicu vína, troška medu a pridáme zelenú vňať.
   Kto sa čuduje, že som tentokrát nedala nič štipľavé, nemusí sa... :-) K jedlu pasuje jemný jogurtový dressing a chilli som dala doň :-D takže bez dressingu je jedlo súce aj pre detičky (tá trocha vína nezaváži, alkohol z neho sa odparil po malej chvíľke).

 


Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...