Rýchle dovolenkové jedlo, ktoré uvaríte aj s minimom riadu na chate v Starých horách :-)
Čo na to:
vykostené časti kuriatka,
trocha oleja, 2 PL masla,
gyros
korenie, soľ,
mčk, mčpaprika,
bazalka, alebo petržl. vňať,
1 dl bieleho vína
trocha vody,
1/2 cibule,
kúsok údeného mäsa al. šunka,
hrsť brusníc,
2
strúčiky cesnaku,
2 čL hladkej múky,
1/2 - 3/4 čL medu
Ako na to:
Vykostené, odkožené mäso pokrájame na väčšie kúsky, osolíme, posypeme
gyrosom, mčk a necháme pol hodinu postáť.
V panvici rozohrejeme 2 PL
oleja (alebo podľa potreby a množstva mäsa) a poukladáme doň mäso, ktoré opečieme z
obidvoch strán (ako pri rezňoch). Mäso zbytočne nevysušujeme, takže si ho občas kontrolujeme (obvykle postačia také 4 minúty).
Vyberieme ho na tanier a nenecháme celkom vychladnúť (prikryjeme miskou alebo alobalom).
Kto sa čuduje, že som tentokrát nedala nič štipľavé, nemusí sa... :-) K jedlu pasuje jemný jogurtový dressing a chilli som dala doň :-D takže bez dressingu je jedlo súce aj pre detičky (tá trocha vína nezaváži, alkohol z neho sa odparil po malej chvíľke).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára