Čo na to:
Cesto:
2 hrnčeky polohrubej múky,
1 hrnček kryšt. cukru,
1 PDP,
3 vajcia,
1 vanilkový cukor,
1/2 hrnčeka mlieka,
1/2 hrnčeka oleja,
2 PL kakaa
Plnka :
500g tvarohu,
1 kyslá smotana,
1 šľahačková smotana,
1 Smetafix - stužovač,
1 vanilkový cukor,
4 PL kryšt. cukru,
1 pohár brusnicového kompótu,
2 bal. červenej želatíny
alebo pripravíme falošnú želatínu :-)
Želatína: šťava z kompótu, 2 dcl ovocného sirupu, 2 zlaté klasy.... (kompót -1 pohár 7dcl)
Ako na to:
Celé vajcia šľaháme s cukrami do peny, pridáme olej, znova šľaháme a postupne pridávame za stáleho miešania mlieko. Preosejeme múku a spolu s PDP a kakaom postupne vmiešame do vajcovej zmesi.
Vylejeme na plech s PNP a dáme do vyhriatej rúry upiecť (skúška špajdľou).
Tvaroh zmiešame so smotanou a cukrami. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom a polovicu šľahačky vmiešame do tvarohového krému. (Zvyšok šľahačky si necháme na ozdobenie koláča).
Krém natrieme na vychladnutú piškótu a pokladieme brusnicami.
Podľa návodu na obale pripravíme želatínu a keď čiastočne vychladne a už hustne, polejeme ňou vrch koláča - pomocou lyžice. Dáme stuhnúť do chladu.
Ak nemáme doma želatínu, urobíme náhradnú :-) zo Zlatých klasov.
Podľa toho, aké ovocie použijeme, vyberieme aj sirup.
Kompót scedíme a prelejeme ho do odmerky. K šťave prilejeme sirup a toľko vody, aby celkový objem tekutiny bol cca 900 ml.
Časť tekutiny odlejeme, kým je studená a rozmiešame v nej zlatý klas. Túto zmes potom za stáleho miešania vlejeme do zvyšnej tekutiny, ktorú sme dali zovrieť.Stále miešame, veď v podstate varíme puding .-) asi minútka postačí, lebo puding začína hustnúť. Dáme trocha schladiť a občas premiešavame, aby sme zamedzili vzniknutiu šupy na povrchu.
Keď je puding dosť vychladnutý, ale ešte tekutý, nalejeme ho na koláč a uhladíme. Necháme celé vychladnúť pár hodín a je pripravený na krájanie.
Koláč pokrájame na kocky a ozdobíme šľahačkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára