Čo na to:
300 g hlivy ustricovej,1 stredná cibuľa,
3 strúčiky cesnaku,
2- 3 stonky zeleru (stopkový zeler, sedano),
1 menšia cukina,
1 plechovka rajčín,
1 klobása,
kúštik oravskej slaniny,
soľ, mčk, paprika sladká, kúsok chilli papričky
1 PL masla, 2 PL oleja,
250 g kolienok (v suchom stave)
200 g syra gouda (alebo podobný)
zelená vňať (cesnak, bazalka alebo petržlen)
Ako na to:
Do hlbšej panvice dáme maslo a olej, speníme cibuľu a cesnak pokrájané nadrobno a pridáme umytú a pokrájanú hlivu spolu s pokrájaným stonkovým zelerom.Chvíľu restujeme a pridáme soľ, cca 1/4 čL mčk, sladkú papriku a kúštik chilli papričky (sušenej či čerstvej) nech to má grády :-) a dusíme pod pokrievkou.
Medzitým pokrájame klobásu i cukinu na menšie kúsky a po chvíli prihodíme k hlive, zamiešame a dusíme.
Ak máme dobré paradajky, môžeme radšej použiť čerstvé, ale v opačnom prípade radšej použime konzervové.
Pridáme ich pred koncom dusenia (ja som dala asi 3/4 konzervy a musela som i trocha prisladiť, lebo mi to bolo kyslé a pridala som aj vegetu).
Paralelne s tým, ako dusíme zeleninu, dáme variť vodu a do osolenej potom nasypeme kolienka. Uvaríme ich al dente.
Hotovú mäkkú hlivovo-zeleninovú zmes dochutíme na záver podľa vlastného jazýčka, aby nám bolo dosť slané a pikantné a potom scedíme kolienka a pridáme ich k zelenine.
Premiešame a pridáme postrúhaný syr a niektorú z obľúbených zelenných vňatí. Všetko zamiešame.
Zapekaciu misu troška po bokoch vymastíme, na spodok dáme menší kúsok slaninky pokrájanej na kocky a vložíme kolienka so zeleninou.
Vložíme do rúry a zapekáme pri 200 °C asi 20 - 25 minút.
Dnes (17.10. 2013) som robila podľa tohto receptu tiež, len som mala iné huby (šampiňóny), inú cestovinu (lasagnové rezance) a trocha inú zeleninu :-))) (brokolicu), paradajky čerstvé... :-) chachachááá. Ani slaninu, ani klobásu .-) len trocha údeného mäska som dala... Vlastne skoro všetko bolo iné .-))))
Ale podstata je stále tá istá.
5 komentárov:
Sa mi to páči!
To ste ma potešili :-) Myslím ale, že keď vyskúšate, bude sa Vám páčiť ešte viac :-D Veľmi nám to chutilo.
úžasný recept, díky
Však už som od vás pár vecí skúšal, určite bude :-)
Amelie, Gabriel :-) vďaka
Zverejnenie komentára