Čo na to:
4 ks vykostené karé (prípadne stehno - kýta)
strúhanka
2 vajíčka
2 - 3 PL mlieka
soľ
mleté čierne korenie (mčk)
1 čL sladkej červenej papriky
olej
zálievka:
1 PL horčice
2 PL kečupu
1 čL koreniacej zmesi na steak (alebo len provensálske bylinky)
1 čL posekaného cesnaku
soľ podľa chuti
chilli (pre deti vynechať, pridať do individuálnej porcie)
1 PL masla (al. oleja)
cca 250 ml zeleninový (al. iný) vývar (i viac podľa počtu porcií)
okrem toho môžeme (nemusíme) pridať:
kúštik údenej šunky, slaninky
Mäso nakrájame na rezne, nakrojíme okraje a vyklepeme. Ak sú rezy príliš veľké, prepolíme ich, aby sa nelámali, keď bude jedlo hotové (lebo sú dosť mäkké), ale nie je to podmienka. Pláty mäsa rozložíme na dosku a osolíme a okoreníme mčk.strúhanka
2 vajíčka
2 - 3 PL mlieka
soľ
mleté čierne korenie (mčk)
1 čL sladkej červenej papriky
olej
zálievka:
1 PL horčice
2 PL kečupu
1 čL koreniacej zmesi na steak (alebo len provensálske bylinky)
1 čL posekaného cesnaku
soľ podľa chuti
chilli (pre deti vynechať, pridať do individuálnej porcie)
1 PL masla (al. oleja)
cca 250 ml zeleninový (al. iný) vývar (i viac podľa počtu porcií)
okrem toho môžeme (nemusíme) pridať:
kúštik údenej šunky, slaninky
Ako na to:



Zatiaľ si pripravíme vhodnú prílohu - tarhoňu alebo ryžu a zeleninový šalát.
Tlakový hrniec necháme ochladiť cca 5 minút a po odtlakovaní hrniec otvoríme. Hotové mäso je báječne mäkulinké a šťavnaté. Šťavu môžeme na záver ešte trocha doplniť vývarom, ak treba a prípadne dochutiť podľa vlastných chuťových buniek (soľ, cesnak, chilli alebo kečup, bylinkové vňate). Ja som občas dávala deťom do šťavy kúsok postrúhaného vajíčka natvrdo (ale nepreháňať).

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára