streda, 18. februára 2009

Mandľovo-jahodové očká



 Čo na to: 

250 g hladkej múky, 1 čL PDP, 100 g práškového cukru, 1 bal. vanilkového cukru, pár kvapiek mandľovej arómy, štipka soli, 3 žĺtky, 150 g masla, 2 bielky, 100 g sekaných mandlí, jahodový džem, 1 PL vody

Ako na to:

Zmiešame múku, PDP, práškový a vanilkový cukor, arómu, soľ, žĺtky a zmäknuté maslo, vypracujeme z nich hladké cesto. Vytvarujeme ho do tvaru bochníka, zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladu.
Rúru zohrejeme na 180°C a plech vyložíme PNP (papier na pečenie). Z cesta vytvarujeme guľky veľkosti vlašského orecha. Každú guľku namočíme do rozšľahaných bielkov a potom do sekaných mandlí. Uložíme ich na plech.
V každej guľke urobíme koncom varechy priehlbinku a dáme piecť 15 minút. Necháme vychladnúť a do každej priehlbinky dáme trochu džemu (džem predtým rozohrejeme s 1 PL vody - ak je veľmi hustý).

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

ked sa dava dzem az na konci, z toho nevytecie?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...