sobota, 7. februára 2009

Špenátová polievka




Čo na to:

350 g čerstvého alebo mrazeného špenátu,
kúsok masla,
2 PL hladkej múky,
400 ml mlieka,
voda,
soľ,
cesnak,
čierne korenie,
1 - 2 vajíčka

Ako na to:

Očistený špenát uvaríme v osolenej vode (stačí chvíľu, pár minút, odkedy začne vrieť) precedíme a rozmixujeme. Z masla a múky pripravíme zápražku, popražíme, zalejeme vodou a mliekom a povaríme. Pridáme špenát, soľ a korenie. Necháme chvíľku variť a rozklepneme doň jedno či dve vajíčka, ešte ich povaríme a polievku dochutíme mčk, soľou a prelisovaným cesnakom.
 

Do hotovej polievky môžeme pridať opraženú žemľu alebo krupicové halušky.

Žiadne komentáre:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...