pondelok 27. mája 2013

Francúzske zemiaky


   Tento recept bol na blogu uverejnený 10. novembra 2008...  Nedávno som príspevok len trocha upravovala, lebo bolo akési pošahané formátovanie... No a teraz sa recept vôbec nezobrazuje, keď ho dáte do vyhľadávača... Zobrazí sa iba mne, keď som na "bloger"  čiže niekde medzi svojimi príspevkami. 
Dosť nechápem, prečo sa to deje, ale dostala som na to avízo a že to mám nejako opraviť. Nefunguje mi na to nič, tak to sem dávam znova... ak niekto vie, rada si nechám poradiť :-) 
Takže francúzske druhýkrát :-)
 

Čo na to:

zemiaky - približne rovnakej veľkosti - množstvo aké chcete ( radšej viac ako menej, ja som dával asi 10 ks stredných ), 3 pekné klobásky, 3 vajíčka uvarené natvrdo, 1 kyslá smotana, 2 dl mlieka, 2 vajíčka, mleté korenie, soľ, 2 PL masla , olej, pomleté kornflejksy

Ako na to:

Zemiaky rovnakej veľkosti uvaríme v šupke a po vychladnutí ich ošúpeme, nakrájame takým kolieskom, ktoré má mriežku.
Zoberieme si pekáč, vymastíme ho olejom a nasypeme do neho kornflejky - takú strúhanku z nich treba spraviť. Na dno poukladáme časť zemiakov, osolíme ich a okoreníme. Na to naukladáme klobásu i vajíčka pokrájané na kolieska. Lyžicou si odkrojíme maslo a také malé kúsky z neho dáme sem tam k zemiakom. Na to šupneme ostatné zemiaky tak, aby bolo všetko zakryté, opäť trocha osolíme a okoreníme. Do nejakej nádoby si vyklepneme 2 surové vajcia a vidličkou ich rozmiešame s mliekom, pridáme k tomu 2 PL kyslej smotany, okoreníme a rozvrstvíme lyžicou po celom povrchu. A pred pečením potrieme vrch zvyškom smotany,  znova odrypneme lyžicou z masla a znova pokladieme malými kúskami a dáme do trúby piecť pri takej vyššej teplote. Do červenkava.









No a nezobrazuje ani tento nový post. Ktovie, prečo? Nejaký paranormálny jav na blogspote? Asi nejaká moja nevedomosť či neznalosť celého fungovania blogspotu a postov?



2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

ved zobrazuje v pohode :)

nigina povedal(a)...

Teraz už áno. Vďaka za upozornenie. Vymažem ten prvý post teda. Teraz tu zas štrajkkuje niečo iné, čo sa nezobrazuje alebo nefunguje (stále niečo :-(....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...